CONSCIÈNCIA DE TERRER

A la cerca de l’expressió del terrer
Cercar la màxima expressió de cada terrer ens va impulsar a realitzar una aproximació holística de tots els treballs tant a la vinya com al celler; és el que hem batejat com a Consciència de Terrer, passió que ens mou a crear vins únics i singulars,que siguin l’expressió més pura del terroir, amb un respecte absolut per la biodiversitat del nostre entorn.
Aquesta forma d’elaboració exclusiva de Sabaté i Coca, es tradueix en vins que tenen:
- Més riquesa, més varietat
- Més matisos, més expressió
- Més puresa, més qualitat
I ens han permès descobrir parcel·les úniques i singulars a la nostra finca, que han donat fruit als productes més icònics de la casa
VALL DEL BITLLES - LA FINCA - FAMÍLIA - MARCEL SABATÉ

LA FINCA SABATÉ i COCA

40 Hectàrees - 18 sòls - 66 parcel·les
A la finca Sabaté i Coca, hem identificat 18 sòls diferents (terrers) que conformen els diferents estrats de cada una de les 66 parcel·les que, microvinificades per separat, aporten la seva particular essència i singularitat a cada un dels productes de Sabaté i Coca. Tant per la seva geologia com pel seu microclima, concentra unes característiques molt particulars que proporcionen a la vinya unes condicions úniques. Tots els nostres vins s’elaboren íntegrament a la propietat a partir de raïm ecològic collit a mà de varietats tradicionals i provinent únicament de la nostra finca
Mapa vall
zoom

LA FAMÍLIA

4 generacions de viticultors
La nostra història comença fa més de 135 anys quan el nostre besavi va plantar Terroja: una vinya de Xarel·lo en un paratge únic que ha donat fruit als nostres vins més especials. Des de que tinc ús de raó vaig entendre el valor d’aquest petit tresor. Al llarg d’aquests anys, hem mantingut la nostra passió per la terra i el vi a través de quatre generacions de viticultors, imprimint personalitat pròpia a uns vins únics, nascuts, elaborats i criats en aquesta històrica zona vitivinícola. Actualment amb el meu germà Josep, compartim el llegat del nostre besavi i la tradició i l’amor a aquesta terra rebuda pels nostres pares.
Marcel Sabaté i Coca - Enòleg

MARCEL SABATÉ

Passió pel terrer
A finals dels anys 90, Marcel Sabaté va ser pioner en l’elaboració de Vins de Terrer a casa nostra: tot es va iniciar amb un estudi en profunditat dels diferents sòls, que ens va permetre identificar 18 sòls diferencials a la nostra finca de la Vall del Bitlles (Alt Penedès). Juntament amb el seu germà Josep, són l’ànima de Sabaté i Coca, una nova generació́ que transmet el coneixement i la tradició rebuda pels seus pares i avantpassats.

      RESPECTE
      HONESTEDAT
      COMPROMÍS
      PASSIÓ
      FAMÍLIA

VITICULTURA CIRCULAR

Equilibri natural, respectant la biodiversitat
Treballar terrer a terrer ens consciència a fer-ho amb un respecte total per la biodiversitat del nostre entorn, cercant l’equilibri en tots els aspectes. Per aquest motiu la insígnia corporativa de Sabaté i Coca és la papallona: el símbol que ens guia en harmonia i equilibri en tot el que fem.
A més la nostra viticultura circular, aprofita al màxim els residus que generem, intervenció mínima a la vinya només amb productes ecològics i realitzant pràctiques biodinàmiques que beneficien la longevitat de a la vinya i la qualitat del raïm.

ELABORACIÓ

Microvinificacions de les 66 parcel·les
Al celler, microvinifiquem per separat cadascuna de les parcel·les, cercant els terrers més singular per als productes Sabaté i Coca o fent cupatges amb harmonia de terrers sota la marca Castellroig.